oxinads

اوکسین ادز معتبرترین و بزرگترین سیستم کسب درآمد وبمسترها

۱۳۸۷ دی ۷, شنبه

شیراز

شیراز

شیراز یکی از شهرهای بزرگ ایران و مرکز استان فارس در جنوب غربی کشور است. این شهر دارای جاذبه‌های جهانگردی فراوانیست و به عنوان شهر شعر، شراب و گل معروف است. شهر شیراز سومین شهر بزرگ ایران پس از تهران و مشهد می‌باشد.

جغرافیا
شیراز در ارتفاع ۱۴۸۶ متری از سطح دریا در دامنه کوه‌های دراک، بمو، سبز پوشان، چهل مقام و باباکوهی (از رشته‌کوه زاگرس) و در فاصله‌ ۹۱۹ کیلومتری‌ جنوب تهران واقع‌ شده‌ است. این شهر دارای آب و هوای معتدلی است. یک رود فصلی از وسط شهر عبور می‌کند که به رودخانه خشک معروف است و تنها در فصل زمستان و بهار آب دارد. این رود به دریاچه مهارلو واقع در جنوب شرقی شیراز میریزد.

اقتصاد
کشاورزی همواره بخش مهمی از اقتصاد شیراز و حومه آن بوده‌است که دلیل آن فراوانی آب در این منطقه نسبت به بیابانهای اطراف است. تولیدات کشاورزی این شهرستان عبارت‌اند از: انگور، نارنج، خرمالو، ازگیل، شلیل، انار، برنج، گندم. این شهر در تولید فرش و گل نیز معروف است.
شیراز همچنین یکی از سه قطب صنایع دستی ایران است. از صنایع دستی شیراز میتوان به خاتم سازی، معرق کاری، قالی بافی و منبت کاری نام برد.
صنایع مهم شیراز عبارتند از: صنایع الکترونیک، پالایشگاه نفت، مجتمع پتروشیمی، کارحانه سیمان، صنایع لاستیک سازی، صنایع نساجی
شهرک صنعتی بزرگ شیراز نیز صنایع کوچک و بزرگ بسیاری را در خود جای داده‌است. این شهر همچنین قطب الکترونیک ایران می‌باشد و صنایع فناوری اطلاعات از بزرگترین صنایع این شهر به شمار میرود که با شهرهای بزرگی در زمینهٔ تبادل صنایع فناوری اطلاعات در جهان مانند مونیخ و برلین (در زمینه کارخانجات زیمنس) در ارتباط میباشد.
فرهنگ
شیراز به شهر شعر، شراب، باغ و گل و بلبل معروف است. باغ در فرهنگ ایرانیان از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است و شیراز از قدیم به داشتن باغهای بسیار و زیبا مشهور بوده‌است. برای مثال شیراز از دوران باستان باغ‌های انگور فراوانی داشته و همین باعث شهرت جهانی شراب شیراز در دنیا شده‌است. امروزه بیشتر باغهای این شهر در شمال غربی شهر و در مناطق قصر دشت، کشن(کوه شن)، چمران و معالی آباد واقع شده‌ اند. تعدادی از باغهای شیراز از لحاظ تاریخی بسیار حایز اهمیت هستند و به عنوان مراکز مهم توریسیتی بشمار می‌آیند. معروفترین این باغها میتوان از باغ ارم، باغ عفیف آباد، بقعه هفت تنان، باغ دلگشا و باغ جهان نما نام برد.
سوغات

سوغاتهای عمده شیراز خاتم، آبلیمو، آبغوره و بهار نارنج می‌باشند و معروفترین خوردنی شیراز فالوده شیرازی است. از دانشمندان بزرگ شیرازی نیز میتوان به قطب الدین شیرازی اشاره نمود.
شیراز نقش ویژه‌ای در فرهنگ ایران دارد و شاعران بسیاری از این دیار برخاسته‌اند. از میان آنها سعدی و حافظ شهرت جهانی دارند. آرامگاه این دو شاعر یزرگ همواره پذیرای جهانگردان بسیاری از سراسر جهان است. از دیگر شاعران معروف شیرازی میتوان به اهلی شیرازی، شوریده شیرازی(شاعر روشندل شیرازی) و وصال شیرازی اشاره نمود.
گردشگری

جاذبه‌های گردشگری:
حافظیه، باغ دلگشا، باغ ارم، نارنجستان قوام، باغ عفیف آباد، باغ جهان نما، آرامگاه سعدی، ارگ کریم خان، آستانه، شاهچراغ، محله سنگ سیاه و آرامگاه سیبویه، دروازه قرآن، بازار وکیل، مسجد وکیل، مسجد مشیر، مسجد جامع عتیق، مسجد نصیر الملک، مسجد نو (شهدا)،آرامگاه ابن سیبویه، حمام وکیل، آرامگاه خواجوی کرمانی، بقعهٔ هفت تنان، بقعهٔ چهل تنان، موزهٔ پارس و عمارت کلاه فرنگی، ساعت گل، موزه تاریخ طبیعی دانشگاه شیراز، آرامگاه بابا کوهی، سرای مشیر، کلیسای ارامنه .

فرودگاه
فرودگاه بین المللی شیراز
شیراز دومین شهر ایران پس از شهر تهران بود که دارای فرودگاه‌ بین‌المللی شد. این فرودگاه در دوران سلطنت محمدرضا شاه پهلوی با نام فرودگاه بین‌المللی شیراز تأسیس شد که پس از انقلاب به نام «فرودگاه بین‌المللی آیت الله دستغیب» تغییر نام داده شد. فرودگاه شیراز پس از فرودگاه امام خمینی مجهزترین فرودگاه ایران است .




دروازه قرآن












ارگ کریم خان









خواجوی کرمانی








باغ عفیف آباد








حافظیه
















باغ دلگشا













باغ ارم









باغ جهان نما







۱۳۸۷ آذر ۳۰, شنبه

شب یلدا
شب یَلدا یا شب چِله آخرین شب آذرماه، شب پیش از نخستین روز زمستان و درازترین شب سال است. ایرانیان و بسیاری از دیگر اقوام آن را مبارک می‌دارند و این شب را جشن می‎گیرند.این شب در نیم‌کره شمالی با انقلاب زمستانی مصادف است و به همین دلیل از آن شب به بعد طول روز بیشتر و طول شب کوتاه‌تر می‌شود.ایرانیان باستان با این باور که فردای شب یلدا با دمیدن خورشید، روزها بلندتر می‎شوند و تابش نور ایزدی افزونی می‌یابد، آخر پاییز و اول زمستان را شب زایش مهر یا زایش خورشید می‌خواندند و برای آن جشن بزرگی بر پا می‌کردند. جشن یلدا و عادات مرسوم در ایران در آیین کهن , بنابر یک سنت دیرینه آیین مهر شاهان ایرانی در روز اول دی‌ماه تاج و تخت شاهی را بر زمین می‌گذاشتند و با جامه‌ای سپید به صحرا می‌رفتند و بر فرشی سپید می‌نشستند. دربان‌ها و نگهبانان کاخ شاهی و همهٔ برده‌ها و خدمت‌کاران در سطح شهر آزاد شده و به‌سان دیگران زندگی می‌کردند. رئیس و مرئوس، پادشاه و آحاد مردم همگی یکسان بودند(صحت این امر موکد نیست , شاید تنها افسانه باشد).


جشن یلدا در ایران امروز نیز با گرد هم آمدن و شب‎نشینی اعضای خانواده و اقوام در کنار یکدیگر برگزار می‎شود. متل گویی که نوعی شعرخوانی و داستان خوانی است در قدیم اجرا می‌شده‌است به این صورت که خانواده‌ها در این شب گرد می‌آمدند و پیرتر‌ها برای همه قصه تعریف می‌کردند. آیین شب یلدا یا شب چله، خوردن آجیل مخصوص، هندوانه، انار و شیرینی و میوه‌های گوناگون است که همه جنبهٔ نمادی دارند و نشانهٔ برکت، تندرستی، فراوانی و شادکامی هستند , این میوه‌ها که اکثراً کثیر الدانه هستند , نوعی جادوی سرایتی محسوب می‌شوند که انسان‌ها با توسل به برکت خیزی و پر دانه بودن آنها , خودشان را نیز مانند آنها برکت خیز می‌کنند و نیروی باروی را در خویش افزایش می‌دهند و همچنین انار و هندوانه با رنگ سرخشان نمایندگانی از خورشیدند در شب. در این شب هم مثل جشن تیرگان، فال گرفتن از کتاب حافظ مرسوم است. حاضران با انتخاب و شکستن گردو از روی پوکی و یا پُری آن، آینده‌گویی می‌کنند.در خطهٔ شمال و آذربایجان رسم بر این است که در این شب خوانچه‌ای تزیین شده به خانهٔ تازه‌عروس یا نامزد خانواده بفرستند. مردم آذربایجان در سینی خود هندوانه‌ها را تزئین می‌کنند و شال‌های قرمزی را اطرافش می‌گذارند. درحالی که مردم شمال یک ماهی بزرگ را تزئین می‌کنند و به خانهٔ عروس می‌برند.سفرهٔ مردم شیراز مثل سفرهٔ نوروز رنگین است. مرکبات و هندوانه برای سرد مزاج‌ها و خرما و رنگینک برای گرم مزاج‌ها موجود است. حافظ‌ خوانی جزو جدانشدنی مراسم این شب برای شیرازی‌هاست. البته

خواندن حافظ در این شب نه تنها در شیراز مرسوم است، بلکه رسم کلی چله‌نشینان شده‌است.همدانی‌ها فالی می‌گیرند با نام فال سوزن. همه دور تا دور اتاق می‌نشینند و پیرزنی به طور پیاپی شعر می‌خواند. دختر بچه‌ای پس از اتمام هر شعر بر یک پارچه نبریده و آب ندیده سوزن می‌زند و مهمان‌ها بنا به ترتیبی که نشسته‌اند شعرهای پیرزن را فال خود می‌دانند. همچنین در مناطق دیگر همدان تنقلاتی که مناسب با آب و هوای آن منطقه‌است در این شب خورده می‌شود. در تویسرکان و ملایر , گردو و کشمش و مِویز نیز خورده می‌شود که از معمولترین خوراکی‌های موجود در ابن استان هاست.در شهرهای خراسان خواندن شاهنامهٔ فردوسی در این شب مرسوم است.در اردبیل رسم است که مردم، چله بزرگ را قسم می‌دهند که زیاد سخت نگیرد و معمولاً گندم برشته (قورقا) و هندوانه و سبزه و مغز گردو و نخودچی و کشمش می‌خورند.در گیلان هندوانه را حتما فراهم می‌کنند و معتقدند که هر کس در شب چله هندوانه بخورد در تابستان احساس تشنگی نمی‌کند و در زمستان سرما را حس نخواهد کرد. «آوکونوس» یکی دیگر از خوردنی هایی است که در این منطقه در شب یلدا رواج دارد و به روش خاصی تهیه می‌شود. در فصل پاییز، ازگیل خام را در خمره می‌ریزند، خمره را پر از آب می‌کنند و کمی نمک هم به آن می‌افزایند و در خم را می‌بندند و در گوشه‌ای خارج از هوای گرم اطاق می‌گذارند. ازگیل سفت و خام، پس از مدتی پخته و آبدار و خوشمزه می‌شود. آوکونوس در اغلب خانه‌های گیلان تا بهار آینده یافت می‌شود و هر وقت هوس کنند ازگیل تر و تازه و پخته و رسیده و خوشمزه را از خم بیرون می‌آورند و آن را با گلپر و نمک در سینه کش آفتاب می‌خورند.مردم کرمان تا سحر انتظار می‌کشند تا از قارون افسانه‌ای استقبال کنند. قارون در لباس هیزم شکن برای خانواده‌های فقیر تکه‌های چوب می‌آورد. این چوب‌ها به طلا تبدیل می‌شوند و برای آن خانواده، ثروت و برکت به همراه می‌آورند.

۱۳۸۷ آذر ۲۷, چهارشنبه

«من کنت مولاه فهذا علی مولاه»

عيد سعيد غدير خم بر همه دوستداران اهل بيت عصمت و طهارات و شما دوستان عزيزم مبارک باد در اين روز بزرگ که در رحمت خداوندی بر زمينيان باز است مرا از دعای خيرتان فراموش نفرمائيد.





۱۳۸۷ آذر ۱۴, پنجشنبه

امروز 15 آذر ماه سالروز شهادت جمعی از اصحاب رسانه ملّی است .

هواپیمای "C130" مامور انتقال خبرنگاران به چابهار بود اما با تاخیر. به هر ترتیب هرکولس بالاخره از باند نظامی فرودگاه مهرآباد به پرواز در می آید ولی تنها برای 8 دقیقه.





گفته می شود در فاصله این 8 دقیقه خلبان به مسافران توصیه می کند که همگان دست دردست هم دهند البته خودش هم با مهارتی خاص هواپیما را به مابین سه ساختمان هدایت می کند و به هر ترتیب با برخورد بال آن به طبقه اول یکی از ساختمان ها، انفجار مهیبی رخ می دهد. پیش از آن تنها صداهایی که می آید صلوات و یا زهرا(س) و یا حسین (ع) است و ..















۱۳۸۷ آذر ۱۱, دوشنبه

عکس های واقعاً زیبا و بی نظیر از هنرمندی انشگتان و ایجاد تصاویر زیبا















۱۳۸۷ آذر ۸, جمعه

اولین تجربه


با سلام خدمت دوستان عزیز این اولین مطلبی هست که من در این وبلاگ مینویسم امیدوارم بتونم مطالب مفیدی واستون بذارم .